Home / Aktivnosti / vesti / DONACIJA MEDICINSKIH POMAGALA

 

U petak, 15.03.2024.godine finalizovan je projekat kojim je mitrovački Caritas aplicirao kod humanitarne organizacije Crkve Isusa Krista svetaca poslednjih dana, LDS Charities iz SAD krajem prošle godine, a koji je obuhvatao nabavku širokog spektra pomagala za kućnu, palijativnu negu kao i hospitalno lečenje.

Donacija je usmerena ka pacijentima regionalnog zdravstvenog centra Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, SMŠ”Draginja Nikšić” i licenciranoj Caritasovoj službi pomoći i nege u kući sa palijativnom negom koja u svom sastavu ima i sektor za iznajmljivanje ovih pomagala.

Ukupna vrednost donacije iznosi skoro 1,8 miliona dinara i ovo je još jedan realizovan projekat u nizu sa divnim partnerima iz Američke države Juta. Sam Caritas se dobio dodatne krevete, invalidska i toaletna kolica, hodalice stabilne i pokretne, kao i veću količinu antidektubitalnih dušeka, vrednosti skoro pola miliona, a Bolnica ostatak donacije i to odeljenja neurologije, palijativne nege i psihijatrije. Ugovori o donaciji potpisani su u OBSM, a zatim su partnerima uručene i zahvalnice od strane v.d. direktora prim.dr Dragana Malobabića.

Krevet i dušek za praktičnu nastavu za smer negovatelja uručen je Medicinskoj školi Draginja Nikšić, na radost profesora i đaka. Neka im pomogne da steknu potrebne veštine i znanja da bi mogli kvalitetnije obavljati svoj poziv.

Divne prijatelje i verne partnere na već drugom velikom projektu, direktore LDS Charities Serbia Chad i Jennifer Griffiths, toplo smo ugostili, lepo darovali i proveli divne trenutke u našem centru i sa našim korisnicima koji će baštiniti ova pomagala. Neka vas Bog blagoslovi, divni ljudi!

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com