Home / Aktivnosti / Za naše starije, od srca

 

Prvi oktobar je međunarodni dan starijih osoba, a mitrovački Caritas se kroz dve decenije rada isprofilisao kao organizacija koja sistematski kroz humanitarne i profesionalne aktivnosti pomaže ovu populaciju. Stoga smo ovaj važan datum obeležili sa dva potrebna i lepa događaja.

Prvi jeste trud oko koncipiranja info listića za naše sugrađane treće životne dobi u kome se nalaze svi podaci najvažnijih ustanova i organizacija koje pomažu ovoj populaciji sa svim zakonom zagarantovanih prava i potrebnom dokumentacijom za njihovom realizacijom. Na ovaj način naši stari mogu da se informišu o svemu i u najudaljenijim selima naše opštine. Info listići se mogu naći na pultovima ambulanti, Centra za socijalni rad, apoteka Crvenog krsta a Caritasovi zaposleni će odneti svim korisnicima iz službe pomoći i nege u kući.

Informisati naše stare je podjednako važno kao i učiniti ih sretnim.

Stoga smo u dogovoru sa Vesnom Stanimirović, direktoricom vrtića “Stonogica” dogovorili jedno inkluzivno druženje dece i naših starih korisnika. U našem Caritasu bilo je priče, pesme, radosti darivanja i primanja, dvosmernih osmeha i razgovora. Dečica su puno naučila od baka i deka, a oni su ih darivali recitacijama i pesmicama. Mi u Caritasu smo se potrudili da se ovaj susret zasladi kojim kolačićem, zalije čajićem od nane i naučili smo šta nana dobro čini našem telu, a prijatelji iz Caritasa Sanok i njihov direktor Piotr Kobialka su svojim darom plišanim igračkama i poklonima higijenskih proizvoda darivali naše kako male tako i vremešne goste.

Zahvalni Bogu na daru prijateljstva koji ne poznaje granice ni država ni godina, pohranili smo ove suncem okupane dane pune osmeha i radosti, u božju riznicu karitativnih dela za večnost.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com