Home / Aktivnosti / Izlet u Bogatić

Postoje mesta u koja se rado vraćaš.

To je za nas Avlija održivog razvoja u Bogatiću, divno mesto gde raste ljubav, nada i gde se dešavaju posebne stvari.

Korisnici Dnevnog boravka “Sv.Tereza” sa zaposlenima posetili su po treći put naše drugare u Dnevnom boravku “Sv.Jovan” u Bogatiću i proveli nezaboravan dan uz mnoštvo aktivnosti i lepog druženja.

Naše domaćine darovali smo sa darovima koje su izradili naši korisnici u okviru kreativnih i umetničkih radionica-akvarelom našeg Željka i raznim rukotvorinama.

Dvadest i dva korisnika i ostali učesnici u ovoj aktivnosti, sve u svemu 30 duša, radilo je na imanju, skupljali smo lišće, kruške, zalivali sveće, vežbali čak 30 minuta uz radnog terapeuta Kaću, razgovarali na temu motivacionih poruka s našom Anom, pevali, realksirali se uz čarobne zvuke terapijske, keltske harfe i našu prof.Draganu Filimonović koja je vodila radionicu za relaksaciju uz pomoć muzike i disanja, kreirali smo nove ideje za ručne radove i izmenili načine rada sa korisnicima.

Zajedničko druženje završilo se uz zajednički ručak koji smo u slast pojeli. Boranija i paradajz ubrani iz njihovog plastenika, domaće i sveže, ubrano našim rukama. posuđe su rasklonili sami korisnici, veoma sretni zbog ove posete, kako gosti tako i domaćini.

Dogovorili smo se da sad očekujemo njih u našem Dnevnom boravku, koje ja na skromnijem prostoru u urbanom delu Mitrovice, ali srca su dovoljno velika da otvore vrata prijateljima iz Bogatića.