Home / Aktivnosti / Dnevni boravak pod kapom Grada Sremska Mitrovica

 

U sredu, 19.jula 2023.godine potpisan je Ugovor sa Gradom Sremska Mitrovica u kome naš Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama Sveta Tereza nastavlja svoj rad pod ingerencijom Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine i uz finansijsku podršku Grada,

Jedinstveni centar, prvi takav u Sremu, a treći u Srbiji, koji sistemski radi pružajući multisektorsku, stručnu podršku osobama sa mentalnim smetnjama, nova je licencirana dnevna usluga u zajednici Caritasa “Sv.Anastazija” Sremska Mitrovica(nakon usluge pomoći i nege u kući koju smo relicencirali ove godine).

Pet prethodnih godina razvijanje ove usluge finansirano je od strane Nemačkog Caritasa, sada je nakon svih neophodnih administrativnih procedura na osnovu konkursa javnih nabavki prešlo u nadležnost lokalne samouprave.

Uz prisutne predstavnike Biskupije Srijemske -preč. Josipa Ivešića, generalnog vikara, nacionalnog Caritasa Jelena Ankić i Tamare Gačević, Petra Dujića ispred Biskupijskog Caritasa za Srem, partnerskih institucija-Opšte bolnice Sremska Mitrovica, Centra za socijalni, rad, Doma zdravlja, Crvenog krsta i predstavnike mnogih udruženja i prijatelja Caritasa, potpisan je Ugovor o saradnji.

Načelnik GU za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić s strane lokalne samouprave uz prisustvo načelnika GU za opšte i zajedničke poslove Miroslava Jokića, i Kristina Dragišić ispred mitrovačkog Caritasa.

Ovo je prvi ugovor takve vrste sklopljen sa Gradom, u godini u kojoj proslavljamo dve decenije organizovanog rada. ISkreno se zahvaljujemo donatorima Nemačkom Caritasu na dvadesetogodišnjoj saradnji i poverenju, kao i novim partnerima Gradu Sremska Mitrovica i obećavamo da ćemo i dalje biti na usluzi zajednici i stanovništvu našeg Grada.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com