Home / Aktivnosti / vesti / Predstavnici Caritasa Calabria u poseti našem gradu

 

U utorak, 5.jula, u okviru posete i povezivanja Caritasa u Srbije sa Biskupijskim Caritasom Cassano all Jonio, predstavnici Biskupijskog Caritasa Srem na čelu sa biskupom koadjutorom mons.Fabijanom Svalina, gen. vikarom vlč.Josipom Ivešić, preč.Jozom Dusparom, direktorom BCS te Petrom Dujićem i Kristinom Dragišić, koordinatorima Caritasa.

Delegaciju je predvodio nadbiskup mons.Francesco Savino, potpredsednik talijanske biskupske konferencije i preč.Brunom di Domenikom skupa, direktorom Caritasa Cassano all Jonio, sa direktorom Caritasa Srbije o.Mihai Gergelom, direktorom Caritasa Italiana Daniele Bombardi, te nacionalnim koordinatorom Darkom Totom.

Prvo je domaćin susreta mons.Svalina upoznao visoke zvaničnike sa istorijskim činjenicama Biskupije Sremske, a zatim su svako od prisutnih predstavio oblast karitativnog delovanja i mogućnosti saradnje sa potencijalnim partnerima iz Italije.

Kao posebnost susreta izdvojila bih veliku zainteresovanost nadbiskupa Savina za oblast palijative koju je koordinatorka mitrovačkog Caritasa izdvojila kao neophodnu oblast delovanja i pomoći na teritoriji grada ali i Biskupije. Tačnije mons. Savino je počasni doktor Univerziteta Calabria zbog doprinosa u razvijanju palijativne nege u tom reonu i rukovodilac hospisa već 25.godina. Pozvao nas je na edukaciju i obilazak hospisa, te upoznavanje sa specifičnostima rada i delovanja Nadbiskupijskog Caritasa Cassano all Jonio.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com