Home / Aktivnosti / Nedelja Božanskog milosrđa ili Mali Uskrs

Nedelja Božanskog milosrđa, Bijela nedelja ili Mali Uskrs je dan koji tradicionalno proslavljamo kao dan posvećen starijima, nemoćnima i bolesnima.

Ovo je dvadeseti put da obeležavamo ovaj blagdan cele Crkve koji je još 2000.godine ustanovio sv. Papa Ivan Pavao II. Ovaj put smo ga proslavili udruženim snagama sa decom okupljenom na vjeronauku i oko HKC-likovne sekcije, koji su malim programom i likovnim delima ulepšali ovaj dan.

Caritas “Sv. Anastazija” Sremska Mitrovica je izložio svoje rukotvorine, ali i kroz fotografije dao retrospektivu svog 20-to godišnjeg delovanja. Takođe smo priredili našoj deci i starima malo iznenađenje pa su svi prisutni bili darovani prigodnim poklonima darom prijateljskog Caritasa iz poljskog grada Sanok.

Gospodin nam je poslao sunce kao znak blagoslova za naše delovanje i prisutnost u zivotu župe kroz ova dva desetleća. Župljani, korisnici i volonteri uz djelatnike Caritasa te malene mogli su se počastiti kolačima koje su donirali prijatelji mitrovačkog Caritasa i provesti vreme u zajedništvu i prijateljevanju.

Bio nam rad blagoslovljen i nadalje.

Posebna zahvalnost ide mons. Eduardu Španoviću za divne i nadahnute reči tokom mise koja su snazan podstrek za naš dalji rad, prijateljima Sari Žurovski i prof. Dariu Španoviću za sjajnu suradnju.