Home / Aktivnosti / U susret Božiću

 

U subotu, 17.12.2022. na župi „Sv. Dimitrija-đakona i mučenika” u Sremskoj Mitrovici, održan je međugeneracijski karitativni događaj “U susret Božiću”.

Župni Caritas “Sv. Anastazija” je okupio više od 80 volontera, korisnika, siromašnih, mladih i dece te sa saradnicima organizovao ovaj inkluzivni susret sa bogatim kulturnim i kreativni programom, u karitativnom duhu.

Radionica izrade božićnih čestitki u okviru likovnog odeljenja HKC ”Srijem-Hrvatski dom”organizovala je Sara Žurovski sa prof.Dariom Španović. Deci u izradi čestitki pridružili su se korisnici i volonteri Caritasa. Izrađene čestitke prodaju se na župi, a novac će biti usmeren u karitativne svrhe.

Kreativna radionica izrade božićnih čestitki
Mali kreativci naše župe

Volonterke Caritasa su izradile čak 25 kg kolača, koji je  jednim delom bio poslužen nakon ručka, a 50 kutija sa kolačima pripremljeno i podeljeno na adrese korisnika Caritasove Kućne nege i pomoći u kući  koji su vezani uz postelju.

Bogatstvo slatke ljubavi

Deca i mladi su nakon toga prezentovali lep adventski program, kolaž sačinjen od pesme, recitala i lutkarske predstave. Ovaj program organizovale su volonterke Caritasa Željka Klavžar, Sara Žurovski i prof. Dragana Filimonović. Za ovaj trud Caritas je darovao svu decu novogodišnjim paketićima koje su donirale firme “Kija Inox” i “Axioma plus” iz Sremske Mitrovice.

Recitacije i pesmice za goste
POzorišna predstava

Najstarijim i najaktivnijim Caritasovim volonterima i donatorima uručene su Zahvalnice i prigodni pokloni .

Muški volonteri u dvorištu su skuvali ručak za sve prisutne i nakon priredbe su se svi okupili oko trpeze, uz blagoslov i podršku župnika mons. Eduarda Španovića.

Veselo društvo je spremilo ukusan obrok za sve

Mitrovica je od 2008.sedište Sremske Biskupije, a Caritas Sremska Mitrovica organizovano deluje od 2003.godine, tako da će se naredne godine obeležiti 20.godina aktivnog rada i funkcionisanja.

Župnik Španović okružen sa budućnosću župe i grada, predstavnicima donatora, SPC i prof.Draganom Filimonović

Cilj i želja mitrovačkog Caritasa je da u srcu svakog volontera, saradnika, dece i mladih, rasplamsa karitativni duh u srcu koji će obasjavati njihove pute, dela i živote gdegod bili. 

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com