Home / Aktivnosti / vesti / OBELEŽAVANJE DVE DECENIJE RADA CARITASA SREMSKA MITROVICA

 

U ponedeljak, 15.januara 2024.godine, na spomendan naše nebeske zaštitnice Svete Anastazije, u našim prostorijama koje su bile male da prime sve prijatelje Caritasa, obeležili smo 20.godina plodonosnog rada Caritas “Sv. Anastazija” Sremska Mitrovica❤

Za dve decenije stekli smo mnoge saradnike i prijatelje, pa ćemo morati ovu svečanost još jednom ponoviti sa onim partnerima koji su bili sprečeni biti s nama zbog obaveza.

Ipak, mnogi dragi ljudi odvojili su svoje vreme, doputovali iz drugih gradova i sa nama podelili radost ovoga dana.

Ispred Srijemske Biskupije obratio nam se mons. Josip Ivešić, generalni vikar, a posebnu radost svima je donelo prisustvo našeg bivšeg župnika, prijatelja i osnivača, uzdanice mitrovačkog Caritasa, koji je sve nas isprofilisao, podržavao i snažio mons.Eduard Španović. Kolega Petar Dujić, koordinator Biskupijskog Caritasa Srem preneo je pozdrave našeg direktora Joze Duspare.

Posebno drag gost je bila Slađana Mirčeta, zamenica načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu koja je primila Zahvalnicu za sjajnu dugogodišnju saradnju sa ovom upravom. Direktori LDS Charities Serbia, Chad i Jennifer Griffits primili su zahvalnicu za divnu saradnju i odnos uzajamnog poštovanja i podrške između naše dve humanitarne organizacije.

Prof.Gordana Jagnjić bila je prisutna ispred Medicinska škola “Draginja Nikšić” Sremska Mitrovica kojoj smo se posebno zahvalili na saradnji jer da nije nje, nikad ne bi imali Kabinet za kineziterapiju i praksu fizioterapeuza u našem centru.

Divni prijatelji socijalna radnica u penziji i članica naše Intersektorske komisije Nada Lođinović, prof.Dragana Filimonović, predstavnici udruženja MNRO Višnja Kuzmić i Udruženja osoba sa Daun sindromom Radovan Kekić, takođe su primili zahvalnice za dugogodišnju saradnju. Neki su odsustvovali zbog bolesti, ali svakako čekamo da im se dostojno zahvalnimo.

Ipak najviše radosti doživeli su naši korisnici koji su bili neizmerno srećni zbog toga što smo ovako značajno dešavanje podelili s njima. Tu sreću i zadovoljstvo nisu se mogli skriti.

Ljubiti bližnjega svog a posebno onoga koji je u potrebi je suštinski zadatak i misija karitativnog delovanja. U tom duhu sa snažnom verom, iskrenom ljubavlju i neugaslom nadom u bolji i pravedniji svet, nastavljamo dalje.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com