Home / Aktivnosti / Nacionalna konferencija u Staroj Pazovi

Prilog o konferenciji TV Stara Pazova

U četvrtak, 30.novembra 2023.u Pozorištu u Staroj Pazovi održana je Nacionalna konferencija na temu: ZNAČAJ DNEVNOG OKUPLJANJA I AKTIVACIJE OSOBA SA INVALIDITETOM-DOBRA PRAKSA I PERSPEKTIVE USLUGE DNEVNI BORAVAK. Organizator je bio Centrar za socijalni rad Stara Pazova pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Tribina je bila usmernena ka stručnjacima u oblasti socijalne zaštite, strukovan udruženja i zaposlenima u obrazovanju te srodnim oblastima kao i predstavnicima civilnog sektora i široj javnosti.

Svrha ovog skupa jeste uporedno sagledavanje dobrobiti za OSI i njihove porodice kroz uslugu socijalne zaštite-dnevni boravak. Skup su otvorili direktorka CSR Rada Žugić i načelnik opštinske uprave za socijalnu zaštitu Stara Pazova, a moderator je bila soc.radnica Mirjana Sokolović.

Predavači su bili Biljana Maričić iz DB CSR Temerin, mr Nadešda Satarić-Snaga prijateljstva Amity i predsednica Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest, kolega Miroljub Nikolić Caritasa Šabac i koordinatorka Caritasa Sv.Anastazija Kristina Dragišić.