Home / Aktivnosti / F i ja

U petak, 12.maja u okviru realizacije međunarodnog projekta “F i JA” koji Caritas “Sv.Anastazija” Sremska Mitrovica realizuje sa Udruženjem za unapređenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” iz Slavonskog Broda(Hrvatska), naš Grad je posetilo 35 učesnika ovog projekta.

Pod vođstvom dr Dubravke Ergović, spec.psihijatrije i predsednice Udruženja Vrapčići sa saradnicima i štićenicima udruženja prikazali su posebnost svog sveta.

Posebnu zhvalnost predusretljivosti direktoru Muzeja Srema Andriji Popoviću sa saradnicima, sve planirane aktivnosti su vrlo uspešno realizovane.

Okrugli sto na kojoj je govorila o značaju mentalnog zdravlja dr Dubravka Ergović. kao i karitativnim uslugama pomoći svim u riziku od socijalne isključenosti koordinatorka našeg Caritasa, psiholog Kristina Dragišić, realizovane su u Lapidarijumu Muzeja Srema. Ovaj događaj otvorila je i zatvorila divnim melodijama na harfi, prof.Dragana Filimonović, a mnogi lokalni i regionalni mediji ispratili i zabeležili sve aktivnosti.

U baroknoj sali Muzeja Srema održane su još tri događaja. Pozorišna predstava trupe sačinjene od profesionalnih glumaca sa štićenicima udruženja Vrapčići prikazali su nam sjajnu jednosatnu edukativnu predstavu “ZAVIRI U MOJ FILM”.

U istom prostoru moglo se pogledati zajednička edukativna i protivstimatizujuća izložba Muzej mentalnog zdravlja, dok je u holu prikazani proizvodi koje stvaraju članovi Udruženja u cilju održivosti rada.

Ove bogate aktivnosti podržali su svojim prisustvom predsravnici lokalne samouprave i resorne Gradske uprave gđa Slađana Mirčeta, predstavnici insitucija i OCD iz Grada, kao i predstavnici Caritasa Srbije i Biskupijskog Caritasa Srem, MArko Šalić i Petar Dujić.