Home / Aktivnosti / MOLITVA ZA MIR I MI

 

Danas je bio poseban dan. Suncem okupan petak koji smo ispunili samo pozitivnim emocijama.

Najznačajnije je naše uključenje u euharistijski molitveni lanac za mir Ukrajini i u celom svetu, koji je inicirao Sveti otac. Papa Franjo na pitanje, što da mu poklone za njegovu desetogodišnjicu papske službe, odgovorio je: „Mir, potreban nam je mir.“ Veće evropskih biskupskih konferencija (CCEE) je i ove godine pozvalo svoje članice na sudelovanje u korizmenoj inicijativi, nazvanoj Euharistijski lanac, koja je zamišljena kao dan molitve mesnih Crkava za mir u Ukrajini. Na ovaj poziv, Međunarodna Biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda odredila je petak, 31. mart 2023., kao dan posebne molitve za mir u Ukrajini.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč.Josip Ivešić, župnik rumski i generalni vikar uz koncelebraciju kancelara vlč.Tomislava Lasića, vlč. Igora Vovka, paroha GKT crkve i našeg župnika mons. Eduarda Španovića. Deo korisnika mitrovačkog Caritasa sa zaposlenima i volonterima prisustvovali su misnom slavlju nakon čega su poslali poruku prijateljskom ukrajinskom narodu da molimo za mir u njihovoj domovini i celom svetu.

Prijatelji iz UG “Tiho zvono” donirali su veću količinu povrća donaciju lanca Maxi Delhaze koji smo odmah rado podelili starijima, siromašnima i korisnicima Dnevnog boravka.

Gdin Dušan Božić, vlasnik Pizzerije “Alo alo” darivao je tri velike pizze za rođendan našeg Đoleta Umetića i obradovao sve nas u Caritasu. Uz kolače i pesmu obeležili smo 31.Đoletov rođendan. Hvala od srca svima.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com