Home / Aktivnosti / vesti / Novi Erasmus + projekat započeo je u Mitrovici posetom projektnih partnera iz Poljske

 

Caritas “Sv.Anastazija” je u parnterstvu sa Nadbiskupijskim Caritasom Pšemišl (Caritas Archidiecezji Przemyskiej, Polska) započela novi Erasmus + projekat vezan za izazove novih migracionih kretanja u Evropi. Gosti iz jugoistočnog dela Poljske iz 5 gradova i opština, gradonačelnik Zagorza, direktor i saradnici Caritasa Sanok, preduzetnici, sačinjavali su ovu delegaciju od 25 članova.

U toku sedam dana upoznali smo ih sa našim Gradom i okolinom, bogatom kulturno-istorijskom baštinom i susreli se sa predstavnicima Caritasa, crkve i lokalne samouprave.

Gotovo svi gosti su po prvi puta posetili Srbiju i bilo je potpuno sjajno iskustvo i izazov da im u kratkom vremenu pokažete sve lepote i prednosti naše zemlje, grada i Caritasa.

Divan susret je bio sa korisnicima Caritasa koje su gosti obradovali mnogih darovima, ali i obilnom humanitarnom pomoći koje su sakupili i donirali gosti.

Prezentovali smo naš rad prvo u Caritasu i lepo domaćinski dočekali naše goste iz Poljske i proveli smo lepo pre podne u zajedništvu i druženju.

Gradska kuća otvorila je vrata našoj delegaciji gde smo prezentovali naše projekte, ali i Grad Mitrovica sa Regionalnom razvojnom agencijom sjajni projekat cirkularne ekonomije uz prisustvo Gradonačelnice Svetlane Milovanović i njenog zamenika Petra Samardžića, predsednika Skupštine Grada Vladimira Pavlovića, direkotra RRA Srem Milana Mirića, generalnog vikara za Srem vlč. Josipa Ivešića i direktora Biskupijskog Caritasa Srem preč.Joze Duspare te župnika mons.Eduarda Španovića.

Malo vremena je bilo da obiđemo sve lepote i znamentiosti našeg Grada i okoline, ali ono što smo prezentovali i što su gosti videli bilo je prelepo.

Sedište NAdbiskupije Beogradske Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije
Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com