Home / Aktivnosti / OBELEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

 

Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, nekoliko gradskih organizacija osoba sa invaliditetom u prostorijama Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici organizovalo prodajnu izložbu rukotvorina. Podršku izložbi, kao i ranijih godina, pružila je Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Kao i prethodnih godina, Caritas “Sv. Anastazija” Sremska Mitrovica uzeo je učešće na ovoj manifestaciji. Učestvovali su korisnici dnevnog boravka, volonteri i studenti, svoje radove su izložili i slikari iz Caritasovog ateljea.

Gradonačelnica sa timom mitrovačkog Caritasa

Članovi Caritasa vredno su radili, kako bi prikazali svoje rukotvorine na ovoj izložbi, važno je da budu uključeni u ovakve aktivnosti.

Ulje na platnu Milan Lončarević

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno ucešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, a to su pre svega, siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva. Procene su da približno 15 odsto svetske populacije živi sa nekim oblikom invaliditeta.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com