Home / Aktivnosti / Nedelja mentalnog zdravlja

 

10.oktobar je Svetski dan posvećen mentalnom zdravlju. Mitrovački Caritas je posvetio ovoj temi celu ovu nedelju i to edukaciji srednjoškolske omladine priključivši se kampanji Caritasa Srbije “Može da se desi svakome“. Prvu edukaciju održali smo sa korisnicima i volonterima Caritasovog Dnevnog boravka za osobe sa mentalnim smetnjama “Sveta Tereza”. Naredne dve tribine održali smo u SMŠ”Draginja Nikšić” i TŠC “Veljko Vlahović”, zahvaljujući razumevanju važnosti teme direktora Đure Maričića i Biljane Kovačević. U okviru tribina, uradili smo i malo testiranje kod 60 maturanata koliko znaju o dva najčešća mentalna oboljenja: depresiji i shizofreniji. Testovi su pokazali da je neophodna dodatna informisanost srednjoškolske omladine, jer je 2/3 ukupnih ispitanika pokazalo samo delimično poznavanje ove oblasti, sa nešto boljim rezultatima maturanata Medicinske škole. Najveći kompliment za nas bilo je pitanje jednog mladića kada ćemo imati opet tribinu uz konstataciju da je bilo baš “super”!

Jer zaista je super biti mentalno zdrav, zadovoljan i srećan. znajući da je mentalno zdravlje pokretač sveg telesnog zdravlja!

U okviru obeležavanja ove Nedelje mentalog zdravlja, korisnici našeg Dnevnog boravka sa zaposlenima su posetili izložbu minijatura u Galeriji “Lazar Vozarević” našeg prijatelja Miloša Svilokosa i podržali njegov trud i umetnički izraz. Nakon obilaska radova, druženje se nastavilo sa našim umetnikom šetnjom kroz naš lepi Grad i slatkim druženjem uz sladoled.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com