Home / Vesti / Regionalna konferencija u okviru projekta “Palijativno zbrinjavanje – moja briga, moje pravo”

 

Koordinatorka Caritasa “Sv. Anastazija” Sremska Mitrovica, gospođa Kristina Dragišić i direktor Caritasa Šabac, gospodin Miroljub Nikolić su na poziv Centra za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu “BELhospice-a” iz Beograda, učestvovali na Regionalnoj konferenciji u okviru projekta “Palijativno zbrinjavanje – moja briga, moje pravo”, održanoj od 1. do 4. septembra u Ulcinju. Drugog dana Konferencije, nasi predstavnici su prezentovali rad lokalnih Caritasa Sremska Mitrovica i Caritasa Sabac na ovom polju.

Konferenciju su zajednički realizovali članovi Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR), BELhospice (Srbija), Sue Ryder Care (Albanija) i Građanska alijansa (Crna Gora) uz podršku Balkanske mreže za razvoj civilnog društva Skoplje (BCSDN Skoplje), a uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Ovu međunarodnu konferenciju otvorila je ministarska zdravlja Crne Gore dr Jelena Borovinić Bojović, a panelisti su bili značajni autoriteti iz ove oblasti: gospođa Vera Madžgalj, direktor BELhospisa, dr Tomi Kovačević, spec. palijativne medicine, gospodin Vladan Jovanović, ekspert socijalne politike, gospođa Rudina Rama, Univerzitet iz Tirane i Sue Ryder Care i dr.

Rezultati konferencije su objedinjeni iz medicinske i psihosocijalne oblasti i predstavljaće predlog nove Strategije o palijativnom zbrinjavanju u Republici Srbiji i budućim regionalnim saradnjama u ovoj oblasti.

Podelite na društvenim mrežama
 
Share this page
 
 

Timočke divizije 62, 22000 Sremska Mitrovica

ponedeljak: 08:00 – 16:00

utorak: 08:00 – 16:00

sreda: 08:00 – 16:00

četvrtak: 08:00 – 16:00

petak: 08:00 – 16:00

subota: zatvoreno

nedelja: zatvoreno

Kontakt telefon: 022/641-964

E-Mail: mitrovacki.caritas@gmail.com